Slovenijo v soboto ob 18. uri v Lvovu čaka prva tekma dodatnih kvalifikacij z Ukrajino, naša izbrana vrsta pa se bo težke naloge lotila oslabljena za napadalca Saint-Etienna Roberta Berića. 24-letnik iz Krškega se je namreč poškodoval na sinočnji tekmi prve francoske lige, na gostovanju v Lyonu, kjer je njegov klub v boju za drugo mesto doživel visok poraz z 0:3. Berić je zadnjih 10 minut tekme preživel ob robu igrišča v družbi klubskih zdravnikov, saj si je poškodoval koleno. Ker z igro do zadnjega sodnikovega piska ni mogel nadaljevati, je bilo že včeraj jasno, da so možnosti za njegovo udeležbo na reprezentančnem zboru minimalne.

Današnje vesti iz Francije pa potrjujejo, da se je uresničil najhujši scenarij, saj so preiskave pokazale, da si je Berić strgal križne vezi in bo moral na operacijo, nato pa ga čaka (vsaj) šestmesečno okrevanje. Letošnje sezone je zanj torej že konec.

Vpoklican Bezjak, ki blesti pri Rijeki

Srečko Katanec je že ukrepal in namesto Berića v reprezentanco vpoklical 26-letnega napadalca Romana Bezjaka, ki letos dobro igra v dresu Rijeke, vodilnega moštva hrvaškega prvenstva. Z izjemnim golom z volejem je nase opozoril tudi na včerajšnji tekmi proti Splitu (2:1), z osmimi goli pa je trenutno tretji strelec prvenstva.

Nekdanji član Celja in bolgarskega Ludogorca je do zdaj dres slovenske reprezentance oblekel na šestih tekmah, na svoj prvi zadetek v izbrani vrsti pa še čaka.

Poleg Bezjaka ima Katanec za tekmi z Ukrajino od napadalcev na voljo še Zlatana Ljubijankića in izkušenega Milivoja Novakovića, ki je okreval po poškodbi rame in bo verjetno glavno slovensko orožje v napadu.

(Foto: Jaka Gasar)

Brečko z zlomljenim nosom

Omenimo še, da je poleg Berića poškodbo minuli konec tedna staknil tudi Mišo Brečko, ki si je na tekmi njegovega Nürnberga proti Unionu iz Berlina zlomil nos. 31-bočni igralec, ki ga je Katanec po nekaj tekmah odsotnosti znova vrnil v reprezentanco, pa bo kljub temu nared za srečanji z Ukrajino, ki ju bo odigral z zaščitno masko na obrazu.