Novi trener nogometašev Olimpije bo očitno 36-letni Srb Marko Nikolić, ki je v Ljubljani že od petka. Z vodstvom kluba očitno ni sestankoval v klubskih prostorih, ampak je bil skupaj s predsednikom kluba Milanom Mandarićem, športnim direktorjem Rankom Stojićem in Sebastjanom Cimerotićem v noči s petka na soboto v zaprtem delu restavracije As v Ljubljani. Ob koncu tedna si je že ogledal igrišča za trening na stadionu v Šiški, kje pa bo danes prvi trening, sinoči še ni bilo znano. Iz vodilnega kluba slovenske lige sploh še ni uradne potrditve o izboru trenerja, predstavili ga bodo šele danes dopoldne na tiskovni konferenci v hotelu Austria Trend. Očitno so v Olimpiji ubrali enako prakso kot pred začetkom sezone, ko so novega trenerja Marijana Pušnika predstavili šele prvi dan priprav.

Nikolić je bil med favoriti za trenerja že lani poleti, ko sta vajeti v Olimpiji prevzela Mandarić in Stojić. Nikolić je bil vseskozi prva izbira Stojića, s katerim sta bila v stikih po vsaki tekmi Olimpije. Stojić je svojega prijatelja po odstavitvi Marijana Pušnika hvalil v srbskih časnikih, da je profil trenerja, ki ga Olimpija potrebuje, ker je dober tekmovalec, motivator, komunikator in ustvarjalec, ki zna promovirati mlade igralce.

Stojić in Nikolić sta sodelovala že v beograjskem Radu, kjer je bil od leta 2001 naprej sedem let trener mladinske ekipe, nato pa nekaj mesecev pomočnik ter dve leti in pol glavni trener članskega moštva. Po pol leta selektorskega dela v srbski reprezentanci do 18 let se je marca 2012 vrnil v Rad, kjer je ostal sezono in pol. Nekaj mesecev je treniral Vojvodino, od koder je decembra 2013 odšel v Partizan in ostal do marca lani, ko je bil odstavljen, čeprav je klub pripeljal v ligo Evropa in bil na prvem mestu prvenstva Srbije. Odpoved je dobil zaradi slabih iger v prvih petih krogih spomladanskega dela, ko je prednost pred Crveno zvezdo s šestih skopnela na dve točki. Nikolić je s 36 leti mlad trener še brez osvojene lovorike. Na 212 tekmah je dosegel 96 zmag, 60 remijem in doživel 56 porazov. Novega trenerja Olimpije čaka zahtevna naloga, da osvoji naslov prvaka, vse drugo bo neuspeh. Slovenski klubi, ki so najeli trenerje iz Srbije (Kosanović – Olimpija, Mojsilović – Domžale, Matić – Zavrč in Koper), se doslej z njimi niso osrečili.

Olimpijo sta zapustila Andraž Šporar (Basel) in Argentinec Lucas Ontivero (konec posoje iz Galatasaraya), zato klub seveda potrebuje okrepitve. Bojda je vse dogovorjeno z Blessingom Elekejem iz Gorice, verjetno pa ne bo nič s prihodom Milivoja Novakovića.