Ali Maribor v sredo ni izkoristil spodrsljaja Olimpije v Novi Gorici ali pa Olimpija ni unovčila zdrsa Maribora v Zavrču? Vprašanje, ki ponuja različne interpretacije, a ima na koncu le eno ugotovitev – osem krogov pred koncem prvenstva imajo Ljubljančani še vedno štiri točke prednosti. Maribor je klecnil tudi zaradi rezultatskega bremena, kar se mu v prejšnjih šampionskih sezonah ni dogajalo. Danes bo v derbiju kroga gostil Domžale, v Stožice pa jutri prihaja Zavrč.

MARIBOR – DOMŽALEdanes ob 16.55, sodnik: Jug

»Domžale so še en v nizu neugodnih tekmecev. Igrajo na drugačen način, imajo svojo specifiko, a imajo tudi težave, ki jih kažejo v zadnjih krogih.« Tako je v sredo še iz Zavrča proti Domžalam pogledoval Darko Milanič. Dvojni paket tekmecev, ki Mariboru pretirano ne ležita, se je začel s kislim remijem (0:0) v Halozah. Vijoličastim se tokrat rotacija v lovu za Olimpijo ni obnesla, še posebej ne tista s trojico Mendy-Tavares-Novaković. Slednji ima, na kar bo pozoren tudi Ljudski vrt, hudo strelsko krizo, zdaj pa pridejo še Domžale, ki jim Maribor tako stežka zabije gol oziroma jim je, dokler je med vratnicama stal Nejc Vidmar. Nepričakovano je Maribor boleče pogrešal Agima Ibraimija v prvem polčasu, Milanič pa na sredini še vedno veliko stavi na nezamenljivega Željka Filipovića, ki tokrat ob sebi ne bo imel kaznovanega Marwana Kabhe. Domžalska sezona ima vse bolj dva polčasa. Prvega z Vidmarjem in Skubicem, ki sta grenila življenje tudi Olimpiji. A to so bile druge Domžale. Naš namig: 1.

RUDAR – GORICAdanes ob 19. uri, sodnik: Vinčić

Mate Eterović postaja spomladanski hit med prvoligaškimi napadalci. V Novem mestu je zadel skoraj s polovice igrišča. Rudar je očitno pozabil na slabši uvod v koledarsko leto 2016. Če bi klub res zamenjal trenerja Jerneja Javornika, bi naredil napako. Gorica je proti Mariboru in Olimpiji pokazala precej spretnosti. Primorski trener Miran Srebrnič zaupa mlademu Andreju Kotniku, ki je v sredo s prvoligaškim prvencem zagrenil življenje vodilnim Ljubljančanom. Naš namig: 0.

KRKA – CELJEjutri ob 16. uri, sodnik: Skomina

Bo to že ključna tekma za Krko v boju za obstanek? V Novem mestu je roke že dvignil trener Andrej Kastrevec, ki je na stadionu Portoval služboval poldrugo leto. Utrujen od dela je ocenil, da moštvu ne more več pomagati, zato se je odločil za daljši dopust. Krko bo na jutrišnji tekmi zagotovo vodil Kastrevčev dosedanji pomočnik Mario Carević, sicer nekdanji hrvaški reprezentant, rojen v Makarski. Tako kot Krka je tudi Celje po sredinem neuspehu v prvenstvu zamenjalo trenerja. Iztok Kapušin je odšel kljub seriji devetih tekem brez poraza, zmagi v Ljudskem vrtu in remiju v Stožicah. Treninge odslej vodi šef mladinskega centra Aleksander Radosavljević, a nekdanji slovenski reprezentant jutri ne bo opravljal naloge prvega trenerja članskega moštva. Celjani bodo imeli do konca sezone naporen ritem tekem, saj se bodo poleg boja za obstanek merili tudi v polfinalu pokalnega tekmovanja. Že v sredo bodo na domačem igrišču gostili Domžalčane. Naš namig: 2.

OLIMPIJA – ZAVRČjutri ob 16.55, sodnik: Bukovec

Zavrč v tej sezoni še ni izgubil proti Mariboru, v Stožicah pa je jeseni ugnal tudi atraktivno in učinkovito Olimpijo še pod vodstvom Marijana Pušnika. Popotnica Ljubljančanov tokrat ni najboljša. Če bodo še naprej igrali tako brezkrvno in počasi kot nazadnje v Novi Gorici, bodo zakockali naslov prvaka. Vratar Nejc Vidmar se ubada z zahrbtnim virusom, zato bo v golu Olimpije tudi jutri njegova zamenjava Aleksander Šeliga. Cilj moštva je, da obdrži prednost štirih točk do derbija z Mariborom, ki bo čez mesec dni v Ljubljani. Zavrč? V tej sezoni je opravil že šest (!) trenerskih menjav. »Big boss« Miran Vuk pravi, da se je avstrijskega trenerja Petra Paculta znebil zaradi težav z alkoholom, Milko Djurovski ni imel potrpljenja za dolgoročno delo, Ivica Solomun pa se ni ujel z igralci. Za sedanjega trenerja Slavka Matića, ki je v Zavrču v tej sezoni že deloval, a je po velikem kadrovskem premiku odšel na avanturo v Koper, so igralci že jeseni govorili, da bi zanj na igrišču tudi umrli. Naš namig: 1.

KOPER – KRŠKOjutri ob 19. uri, sodnik: Žganec

Dvoboj sosedov na lestvici, ki imata povsem različne ambicije. Koprski župan Boris Popovič je na Bonifiki napovedoval celo ligo prvakov, a realnost kaže na boj za obstanek med prvoligaši. Krško je na šestih spomladanskih tekmah presenetilo s štirimi zmagami. Kar dvakrat so zmagali v gosteh, kar jim jeseni ni uspelo niti enkrat. Nazadnje so v Celju poskrbeli tudi za trenersko menjavo. Na poti v Krško so navijači v Zidanem mostu ustavili avtobus z nogometaši, prižgali nekaj bakelj in zapeli navijaške pesmi. Koprski trener je bil v sredo zadovoljen s pravičnim remijem v Domžalam. »Dobro je, da smo znova ostali neporaženi. Še vedno delamo napake, zato mora biti prisotna kritika,« je rekel Obradović.1.