Po razburljivih dogodkih v Olimpiji in Mariboru, ki so imeli malo povezav z nogometom, se ta konec tedna nadaljuje boj za naslov prvaka. Ljubljančani bodo gostovali v Domžalah, Štajerci pa v Krškem. Olimpija ima pred neposrednim konkurentom za prvo mesto le še dve točki prednosti.

CELJE – LUKA KOPERdanes ob 15. uri, sodnik: Glažar

Tekma neposrednih tekmecev v boju za obstanek, v katerega gredo Celjani s točko zaostanka za Koprčani, a s precej več samozavesti po remiju s Krko v gosteh in pokalni zmagi proti Domžalam. Če bodo ponovili čvrsto in agresivno igro, bo koprska tujska legija v hudih težavah. Koprčani so po zasluženem porazu s Krškim udrihali po sodnikih in očitno pozabili, kako so tri točke v Novem mestu osvojili po velikih napakah sodnika, v Zavrču pa po neverjetnih spodrsljajih obrambe Haložanov. Najglasnejši je športni direktor Dušan Petković, ki je bil zaradi žalitev sodnikov kaznovan z eno tekmo in plačilom 500 evrov. Nervoza sicer samozavestnega Petkovića je razumljiva, saj je ob nadaljevanju neuspehov prvi na seznamu odstrel. Tekma bo pokazala, kako je na Koprčane vplivala krepitev moštvenega duha v Ljubljani, na katerem je bil tudi župan in vladar kluba Boris Popovič. Ob ogledu fotografij je opazno, da so se nekateri igralci dolgočasili. Naš namig: 1.

DOMŽALE – OLIMPIJAdanes ob 16.55, sodnik: Perić

Oba kluba gresta v derbi Ljubljanske kotline obremenjena s kopico notranjih problemov. Domžalčani so v hudi krizi igre, identitete kluba in profesionalizma. »Imam občutek, da je igralcem vseeno, ali zmagajo ali izgubijo,« ugotavlja trener Luka Elsner. Čeprav trener Marko Nikolić, za katerim so najtežji dnevi življenja, zaradi kazni do konca sezone ne bo smel več sedeti na klopi Olimpije, je v minulih dneh naredil vse, kar je bilo mogoče, da ekipo pripravi na Domžale, ki igrajo v posebnem sistemu 3-4-3. Olimpijo bo s klopi vodil pomočnik Radoje Smiljanić. Vratarja Nejca Vidmarja še ne bo v golu, kapetan Darijan Matić nima pravice nastopa zaradi rumenih kartonov, medtem ko bo napadalec Blessing Eleke nared po poškodbi. Predsednik kluba Milan Mandarić si je zaradi zahtevnosti Nikolićevega primera vzel čas za premislek in bo šele v začetku prihodnjega tedna odločil o usodi trenerja, ki je naredil veliko napako. Naš namig: 2.

GORICA – KRKAdanes ob 19. uri, sodnik: Kovačič

Za Krko bo vsaka tekma do konca prvenstva kvalifikacijska, saj so se Novomeščani znašli v najzahtevnejšem položaju v boju za obstanek med prvoligaši. Novi trener Miloš Kostić, ki je nekdaj vodil slovensko kadetsko reprezentanco, je na debiju izvlekel točko proti Celjanom in prekinil klubski niz petih zaporednih porazov. Krka na zadnjih enajstih tekmah v gosteh sploh ni zmagala (nazadnje avgusta lani v Zavrču), Gorica pa je tudi zaradi večje kakovosti igralskega kadra v tem dvoboju favorit. »Pričakujemo zahtevno tekmo. Krka je na zadnjem mestu, zato ji gostovanje v Novi Gorici veliko pomeni. Moramo biti zelo motivirani. Dokler obstajajo možnosti za osvojitev tretjega mesta, moramo dati vse od sebe. Potrebujemo zmago. Trenirali smo dobro, škoda le bolezni Andreja Kotnika. Moramo biti bolj konkretni kot v Velenju in si ustvariti več priložnosti,« pravi goriški trener Miran Srebrnič. Naš namig: 1.

KRŠKO – MARIBORjutri ob 16.55, sodnik: Obrenović

»Vsi!« Da, za tekmo v Krškem po besedah Darka Milaniča konkurirajo vsi. Pa res vsi? Še bolj kot to, koga bo po ne ravno navdušujoči predstavi v pokalu proti Zavrču po rošadi uvrstil v moštvo Milanič, bo zanimivo videti, kaj bodo/če bodo ponudili Dino Hotić, Robert Pušaver in Damjan Vuklišević proti klubu, iz katerega so posojeni. Že minuli konec tedna sta Dejan Trajkovski in Matic Črnic v majici Domžal vnovič, res pa ne usodno, pokazala bivšemu klubu, ki ju je zamenjal za anemičnega Erika Janžo, kaj so izpustili. No, noben od trojice posojenih, niti Hotić ne, ki je zabil proti Kopru evrogolski prvenec v prvenstvu, še za vijoličaste ni izgubljen. Le posojen. Bo pa njihova motivacija – spet, če bodo igrali – toliko večja, pri čemer še dodatno vse skupaj otežuje dejstvo, da ima Dino Hotić istega menedžerja kot – Agim Ibraimi, ki je včeraj objavil dve pismi in izpustil menda dva treninga (za vsakega izpuščenega naj bi bil finančno kaznovan). Naš namig: 2.

ZAVRČ – RUDARjutri ob 19. uri, sodnik: Borošak

Zavrč je kot strup za vodilni dvojec Olimpijo in Maribor, selitveni trener Slavko Matić pa najraje igra ravno proti edinima kandidatoma za naslov prvaka. Haložane še vsaj devetdeset minut loči od premiernega nastopa v finalu pokala, za ogrevanje pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu pa v Zavrč prihaja Rudar. Bo motivacija gostiteljev na tako visoki ravni kot v sredo proti Mariboru? Velenjčani še niso slavili v Halozah, a zadnje tri zmage jih opogumljajo. »Resda smo s tem naredili veliko, a dela še zdaleč nismo končali. Če bi nam spodrsnilo, bi znova naredili korak nazaj. Ob primernem pristopu lahko iztržimo ugoden rezultat tudi v Zavrču,« pravi razpoloženi velenjski napadalec Mate Eterović. Naš namig: 0.