Portugalci bodo v prvem delu današnjega sporeda ob 18. uri igrali zadnjo tekmo skupinskega dela proti Madžarski, za napredovanje v osmino finala pa potrebujejo vsaj točko, a precej bolj si želijo kar zmage, ki bi jih popeljala na želeno prvo mesto v skupini. Glede na ponesrečeni predstavi v prvih dveh krogih in skoraj neverjetno število zapravljenih priložnosti Ronalda, tudi Portugalci očitno niso več povsem mirni in samozavestni glede svojih možnosti na tem prvenstvu. O tem priča tudi dogodek z dopoldanskega sprehoda, ki je na družbenih omrežjih požel precej odzivov.

Portugalski reprezentanti so bili na skupnem sprehodu, med katerim sedmi sili ni bil dovoljen bližnji stik z nogometaši ali pobiranje izjav, kljub temu pa je eden od portugalskih novinarjev pristopil do Ronalda in ga povprašal, če je dobro pripravljen na večerno tekmo. Odziv zvezdnika Reala je bil nepričakovan in kar nekoliko bizaren, saj ni spregovoril niti besede, temveč je novinarju zgolj iz rok vzel mikrofon in ga zalučal v bližnje jezero.

Dve tekmi brez gola, čeprav je v 180 minutah sprožil kar 20 strelov in imel na voljo tudi enajstmetrovko, sta na Ronaldu pustili posledice in se ga pred odločilno tretjo tekmo loteva očitna nervoza. Če smo malce hudomušni, k vsemu skupaj verjetno nekaj prispevajo tudi odlične igre njegovega največjega rivala Lionela Messija, ki na drugi strani Atlantika na Pokalu Amerike blesti v dresu Argentine in se s soigralci poigrava z nasprotniki. V današnjih jutranjih urah so gavči s 4:0 ponižali Američane in se uvrstili v finale, kjer bodo veliki favoriti, da po 23 letih znova postanejo južnoameriški prvaki, Messi pa bo skoraj zagotovo izbran za najboljšega igralca turnirja.