Težko pričakovan obračun med aktualnima prvakoma francoskega in španskega prvenstva na Parku princev so bolje začeli Parižani. S pokrivanjem visoko na nasprotnikovi polovici so nogometašem Barcelone že v uvodnih minutah povzročali nemalo težav, agresivna taktika pa bi sadove lahko obrodila že po vsega šestih minutah, ko se je pred vratarjem znašel Edinson Cavani, a se je še pravočasno odzvala katalonska obramba.

Le pet minut kasneje je PSG znova zapretil, po strelu Blaisa Matuidija pa se je izkazal vratar Marc-Andre ter Stegen. Slednji je bil nemočen v 18. minuti, ko je s prostega strela žogo prek živega zidu v mrežo poslal Angel di Maria. Pet minut pred koncem polčasa so gostitelji svoje vodstvo še povišali. Po napaki Lionela Messija na sredini igrišča je za vodstvo domačih z 2:0 zadel Julian Draxler. Povsem razglašena Barcelona je v prvem polčasu v okvir nasprotnikovih vrat sprožila vsega en strel, lepo priložnost po prodoru Neymarja pa je zapravil Andre Gomes.

Drugi polčas je bil preslikava prvega. Nogometaši PSG so ob porazni igri Barcelonine obrambe nizali priložnost za priložnostjo in v 55. minuti zabili še tretjič. Znova se je med strelce vpisal di Maria, ki je z natančnim strelom zadel s približno 20 metrov. Izjemno predstavo francoskega velikana je nato v 72. minuti kronal Cavani, ki je postavil končni izid 4:0.

Na drugi tekmi večera med Benfico in Borussio Dortmund v Lizboni, so se zmage veselili domači nogometaši. Edini zadetek je v 48. minuti dosegel Konstantinos Mitroglou. Za goste je sicer v 58. minuti najstrožjo kazen zapravil Pierre-Emerick Aubameyang.