Marko Brinar, kuharski mojster, ki se ukvarja z vegansko prehrano: Vegeburgerji so daleč od zdrave hrane
Marko Brinar se je učil vihteti kuhalnico pri pokojnem Marjanu Mikliču v ljubljanskem Pen klubu, nato je znanje izpopolnjeval v restavraciji Kamrica v Mengšu, delal je pri Spodnjem Kirnu v Podpeči in Kovaču pri Ljubljani. Tri leta je bil vodja kuhinje v ljubljanski restavraciji Manna, pred dvema letoma pa je prevzel kuhinjo v medvoški gostilni Vegan Fresh, ki je ena redkih veganskih restavracij v Sloveniji, v katerih na meniju niso zgolj juhe, sladice in vegeburgerji.
Marko Brinar, Vegan Fresh, Medvode: Gostje se bojijo, da se ne bodo dovolj najedli, da je preveč zelenjave (Foto: Jaka Gasar)
Kako ste se znašli med rastlinojedci?
Iskali so kuharja. Lastnik je imel vizijo, da veganstvo kot trend ni več samo tržna niša, temveč že tržni ...