Za pripravo sataraša potrebujete te osnovne sestavine:
• papriko: Uporabite lahko katerokoli, rumeno, zeleno, rdečo, rumeno ali oranžno.
• paradižnik: Uporabite tistega, ki se že malo preveč mehča. Čisto vseeno je, kateri je.
• čebulo: Uporabite mlado čebulo, rjavo ali belo ali rdečo čebulo, lahko pa tudi por ali šalotko.
• jajca: Dve jajci na osebo.
• začimbe in dišavnice: Sol in poper sta obvezna, lahko pa dodate še ščepec majarona, na koncu pa jed osvežite s svežim peteršiljem.
Dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!
PRIPRAVA
SESTAVINE (za 2 osebi)
(olivno) olje
1 mlada čebulica (ali 1/2 katere koli čebule)
1 skodelica paprike (rumena, rdeča, oranžna …)
4 sveži paradižniki
4 jajca
2 vejici svežega peteršilja ali majarona
sol
poper
PRIPRAVA
Čebulo in papriko narežite na rezine. Na rezine narežite tudi paradižnik.
Na olju zmehčajte čebulo in papriko, trajalo bo približno 5 minut. Nato dodajte še paradižnik, da se tudi ta zmehča in da izhlapi večina vode, ki jo spusti paradižnik.
K zmehčani zelenjavi zlijte razžvrkljana jajca ter vse posolite in popoprajte. Minuto ali dve počakajte, nato pa jajca vmešajte v zelenjavo.
Sataraš servirajte na krožnike, potresite s svežim peteršiljem, po želji še malo popoprajte in takoj postrezite. Postrezite ga z veliko skledo solate in kosom kruha.