Jorg Zupan, kuharski chef in vodja restavracije Atelje v Ljubljani: Istrski tartufi so pogosto iz Kitajske ali Bolgarije
Jorg Zupan sodi v elito slovenskih avtorskih kuharjev. Na poti do vodje ene najboljših restavracij v Sloveniji – ljubljanskega Ateljeja – je kuharsko prakso po višji strokovni gostinski šoli v Mariboru opravljal pri Binetu Volčiču in Igorju Jagodicu ter celo Hestonu Blumenthalu, ki vodi eno najbolj znanih gostiln na svetu, The Fat Duck v Londonu.
Jorg Zupan: Michelinov vodnik je za gostinca dober le, če mu pomaga napolniti gostilno. (Foto: Jaka Gasar)
V Sloveniji je danes malo kuharskih velemojstrov, ki bi šli skozi uradno šolsko kuharsko proceduro. V večini ste samouki, ki ste znanje nabirali v najboljših g...
Najboljša veganska restavracija v Evropi je Soul Kitchen iz italijanskega Torina. Na seznamu 50 najboljših evropskih veganskih restavracij je na 25....
Britanski časnik Financial Times (FT) je v današnji izdaji posvetil obsežen prispevek slovenski kuharski mojstrici Ani Roš. V članku z naslovom Zmage...
Za pest veliki velikoplaninski trdi sir hruškaste oblike trnič je eden najbolj prepoznavnih kulinaričnih produktov Kamnika, po katerem vse pogosteje...