Peter Kovač, chef restavracije Maxim: Samo iz lokalnih pridelkov ni kulinarike na najvišji ravni
Restavracija Maxim, ki že od leta 1971 domuje v pasaži nekdanjega Maximarketa, je ena redkih, ki je v poplavi modernih ljubljanskih restavracij, ki se odpirajo in zapirajo kot po tekočem traku, vsa leta ohranjala renome elitne restavracije in še vedno velja za eno najdražjih in najboljših v Ljubljani, pa tudi v Sloveniji. Maxim (zaradi prenove je zaprt do 21. oktobra) je restavracija, ki je imela na čelu vedno izvrstne chefe, nekoč Slavka Adamljeta, Boštjana Slaka, Andreja Kuharja in danes Petra Kovača.
Peter Kovač za vsem, kar pripravi, absolutno stoji. (Foto: Jaka Gasar)
Maxim je še vedno restavracija, ki temelji na tradicionalni francoski kuhinji, veliko je masla, omak, suflejev, na jedilniku ni modernih sestavin, kot so ušesa...
Med najboljšimi svetovnimi kuharskimi mojstri sta tudi Slovenca. Kulinarična mojstra Ana Roš in Tomaž Kavčič sta se po izboru kuharjev, kulinaričnih...