Nogometaši milanskega Interja so po nenadejanem remiju proti praški Slaviji in porazu proti Barceloni v tretjem krogu lige prvakov le dočakali prvo zmago. Na domačem stadionu San Siro so bili z 2:0 boljši od Borussie Dortmund in tako prekinili negativno serijo šestih tekem brez zmage proti nemškim predstavnikom.

Italijane je v vodstvo v 22. minuti popeljal Lautaro Martinez. Argentinec je pri starosti 22 let in 62 dni postal najmlajši nogometaš Interja po Obafemiju Martinsu (20 let in 118 dni), ki je dosegel gol na dveh zaporednih tekmah lige prvakov. Napadalec bi se danes lahko še drugič vpisal med strelce v 83. minuti, a je bil nenatančen z enajstmetrovke. Napaka njegove ekipe na srečo moštva ni stala uspeha, saj je zmago črno-modrih šest minut pozneje potrdil Antonio Candevra.

Neporažen na domačih obračunih lige prvakov ostaja trener Interja Antonio Conte. Nekdanji italijanski selektor je svoj niz podaljšal na enajst tekem, s čimer se je izenačil s stanovskim kolegom Frankom Rijkaardom. Od dvojice je uspešnejši le še legendarni strateg Bayerna Münchna Jupp Heynckes (12 domačih tekem brez poraza).

Za Ajax znova usoden londonski klub

V Amsterdamu sta se pomerila lanski polfinalist lige prvakov Ajax in zmagovalec evropske lige Chelsea. Po zmagah proti Lillu in Valencii s 3:0 so za favorite veljali nizozemski prvaki, a razočarali svoje navijače in klonili z 0:1. Londončanom je zmago z golom v 86. minuti prinesel Michy Batshuayi, ki je zadel le 15 minut po prihodu na igrišče. Belgijec je od sezone 2016/2017 kot rezervist za svoje moštvo dosegel že devet golov – štiri več kot katerikoli od soigralcev. Za Ajax je bil to sicer prvi poraz po kar 19 tekmah. Igrišče so nazadnje razočarani zapuščali v lanskem polfinalu najmočnejšega evropskega tekmovanja. Tudi takrat je bil od njih boljši londonski klub, Tottenham. »Bili smo površni, žogo smo težko dalj časa držali v svoji posesti. Pravih priložnosti za gol si pravzaprav niti nismo pripravili. Da smo prejeli gol v zaključku tekme, je bilo še toliko bolj boleče,« je bil razočaran napadalec Ajaxa Quincy Promes.