Kristjan Hlede, direktor podjetja Nimrod, ki se ukvarja z divjačinskim mesom: V Sloveniji je divjačina še vedno eksotika
Kristjan Hlede je direktor družinskega podjetja Nimrod iz Škofje Loke, ki ga je leta 1994 ustanovil oče Miro in je specializirano za zbiranje, predelavo in prodajo divjačine. Hledetovi, ki so sicer doma iz Goriških brd, iz Kojskega, odkupijo več kot 3000 ton divjačine na leto, ki jo odstrelijo lovci po slovenskih in drugih evropskih gozdovih.
Kristjan Hlede: Pri nas divjačinskega mesa ne cenimo dovolj, tudi navada prehranjevanja s tem mesom je na nižji ravni, če jo primerjamo na primer z uživanjem govedine ali svinjine. (Foto: Bojan Velikonja)
Na neki način ste zbirni center za živali, ki jih odstrelijo po slovenskih in drugih evropskih gozdovih. Kako pravzaprav poteka ta veriga, od gozda do potrošn...
Mojstrice peke unikatne podbreške potice ne pobirajo le prestižnih priznanj za svoje dobrote doma in v tujini, pač pa gredo tudi v korak s časom, ki...
Die Weinbank v Ernovžu (Ehrenhausen) ob avstrijsko-slovenski meji je enogastronomska štiriperesna deteljica. Ima vinoteko z vinsko banko, gostilno in...