To je sladica, ki popolnoma navduši. Priprava je malenkost daljša, a sta ves trud in vloženi čas 100% poplačana. Krhko testo je odlična posteljica skutinemu nadevu, sadje pa se pod naribanim testom med peko zmehča in osladka. Sladica je čudovita s katerim koli sadjem– pripravite so tudi z marelicami, uporabite lahko tudi nakockana ali naribana jabolka, borovnice, breskve, češnje …

Najtežji del priprave te sladice je čakanje, da se ohladi. Predlagamo, da jo pripravite nekaj ur pred serviranjem, saj je skutin nadev (na žalost) najboljši in najbolj kompakten šele takrat, ko se popolnoma ohladi, še bolje, če se dodatno hladi v hladilniku.

Prilagamo še nekaj simpatičnih sladic, ki vas bodo navdušile:

Klasične ameriške puhaste palačinke

Najboljša čokoladna mascarpone tortica brez moke

Dih jemajoči korenčkovi mafini s kremnim namazom

Osvežilen in božansko sočen limonin kolač

Priljubljena Marina biskvitna jabolčna pita

Še več idej za pripravo odličnih sladic najdite pod oznako Sladice.

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za več oseb):

Sestavine za krhko testo:

150 g moke

125 g masla

70 g rjavega sladkorja

1 jajce

1/2 žličke pecilnega praška

1 ščepec soli

Sestavine za skutino kremo:

250 g skute

1 jajce

50 g sladkorja

1 žlica zdroba

1 žlička vanilijeve esence

Ostale sestavine:

2 žlici mletih mandljev

sladkor v prahu za posip

približno 10 sliv

PRIPRAVA

Testi pripravite ročno ali pa v multipraktiku. Če mesite z rokami, se med delom nikar ne obotavljajte, da se maslo ne bo preveč ogrelo in stopilo. V posodo presejte moko, sol in pecilni prašek, dodajte še sladkor in na hitro premešajte. Na moko narežite mrzlo maslo in premešajte, da dobite drobljeno testo. Potem dodajte jajce in premešajte, da se jajce vkomponira v drobljeno testo. Testo potem vzemite iz mešalnika, ga prenesite na rahlo pomokano površino in na hitro oblikujte v kepo. Tretjino ločite od preostalega testa in oba zavijte v prozorno folijo. Večji kos za 30 minut postavite v hladilnik, manjšega pa v zamrzovalnik.

Slive očistite – vsako zarežite na polovico, ju zavrtite vsako v svojo smer, da se sliva razpolovi, potem pa ji odstranite peško. Nato slive narežite na kockice.

Pripravite pekač – lahko kvadraten pekač širok 22 cm ali okrogel premera 24 cm. Pripravite kvadraten kos papirja za peko, ki naj bo dovolj velik, da bo obložil celoten pekač. Papir nato najprej zmečkajte, nato pa ponovno poravnajte. Nanj razvaljajte večji kos testa, nato pa ga s pomočjo papirja prenesite v pekač in s prsti poravnajte ob rob pekača. Testo naj torej pokrije dno in robove pekača. Rob testa naj v višino meri približno 3 cm. Nato pekač za 10 minut postavite v hladilnik.

Med hlajenjem testa pripravite skutino kremo. Vse sestavine dobro zmešajte na roko z metlico ali pa kar z mešalnikom, da dobiš svilnato kremasto zmes.

V ohlajeno testo zlijte skutino zmes, nato pa nanjo enakomerno razporedite sadje. Manjše zmrznjeno testo nato enakomerno naribajte na sadje ter vse potresite z mletimi mandlji.

Rezinice pecite približno 35 minut v pečici, ogreti na 180°C.

Rezinice bodo najboljše (najlažje se režejo!) čisto ohlajene, zato ohlajene na sobno temperaturo še za nekaj ur postavite v hladilnik. Morda je najboljše, če pecivo naredite dan prej, da se potem popolnoma ohladi v hladilniku čez noč. Narezane rezinice potresite s sladkorjem v prahu in postrezite.

Neprodušno zaprte rezinice lahko v hladilniku počakajo nekaj dni – a koga slepimo; tako so dobre, da bodo takoj izginile!