Začetek preobrata na trgu časovno sovpada s poskusom atentata na bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Morda gre zgolj za naključje, vseeno pa ne gre spregledati dejstva, da so republikanci bistveno bolj naklonjeni sektorju kriptovalut kot demokrati. Ne nazadnje je Trump napovedan kot govorec na prihajajoči konferenci bitcoina v Nashvillu. Takšen nastop bo nedvomno še bolj politiziral obravnavo kriptovalut v ZDA, kjer ima Trump trenutno najboljše možnosti za zmago na prihajajočih volitvah.

Na temo podpore Trumpu se je oglasil tudi milijarder Mark Cuban, ki je na omrežju X delil svoj pogled na naraščajočo podporo Trumpu med veljaki iz Silicijeve doline. Po njegovem mnenju naj bi bila naraščajoča podpora posledica Trumpove naklonjenosti kriptovalutam in strukturnim spremembam v SEC. Vse skupaj naj bi tudi pozitivno vplivalo na ceno največje kriptovalute.

Na temo politizacije področja je nedavno spregovoril tudi Vitalik Buterin, ustanovitelj kriptovalute ether. V nasprotju z drugimi veljaki s področja kriptovalut, ki glasno podpirajo Trumpa, je Buterin bistveno bolj zadržan. Javno je izpostavil pomislek, da ljudje ne bi smeli utemeljevati svoje odločitve o predsedniku zgolj na podlagi tega, ali je kandidat naklonjen kriptovalutam. Gre za precej trezen pogled v trenutno zelo razgreti debati. Sicer naj bi prihodnji teden začeli trgovati tudi ether ETF-skladi, kar z nestrpnostjo pričakujejo investitorji v drugo največjo kriptovaluto po tržni kapitalizaciji.