Sloviti ulični umetnik Banksy je pred dobrim tednom nadaljeval svojo serijo grafitov živali, ki krasijo londonske ulice. Na novo je naslikal akvarij piranj, in sicer na policijsko stražarnico v središču Londona. To je že njegov deveti mural z motivom živali v zadnjem času. Na svoji spletni strani je v zadnjih tednih potrdil avtorstvo muralov mačka, nosoroga, opice, kozoroga, slona, gorile in pelikana, ki so se pojavili v različnih delih Londona.

Toda tako kot se skrivnostno pojavijo, nekateri tudi izginejo. Sliko mačke, ki je kukala iz praznega prostora za oglasni pano, so denimo delavci odstranili že dan po nastanku. Menda zaradi varnostnih razlogov, da murala ne bi ukradli, pritoževala pa se je tudi policija, češ da so ljudje zaradi fotografiranja murala ovirali promet. Lastnik panoja je napovedal, da bo delo doniral umetniški galeriji.

Prav tako so odstranili grafit gorile, narisan v londonskem živalskem vrtu. Tudi tu so kot razlog navedli varnostne razloge, češ da bi bil grafit lahko tarča vandalov ali tatov. Direktorica živalskega vrta Kathryn England se je umetniku sicer zahvalila za pozornost, a da želijo z odstranitvijo grafita ohraniti spomin na ta trenutek. Niso pa razložili, kje bo poslej grafit. Enega od grafitov živali – volka, narisanega na satelitsko anteno, so ukradli trije zamaskirani neznanci. Nosoroga pa so prekrili z drugim napisom, prav tako nekaj slonov, ki jih je naslikal na zazidana okna.