Ker je nogometna liga prvakov prenovljena, je Uefa odločila, da bo uvodni krog trajal od torka do četrtka, medtem ko se bo tekmovanje v evropski in konferenčni ligi, v kateri bosta igrala Olimpija in Celje, začelo 3. oktobra. V ligi prvakov, kjer so med 36 klubi novinci francoski Brest, italijanska Bologna, slovaški Slovan Bratislava in španska Girona, ne bodo več igrali po skupinah, v katerih je bilo šest tekem. Vsaka ekipa bo odigrala osem tekem, zato bo prvi del tekmovanja trajal do 29. januarja. Vsaka ekipa bo igrala po štiri tekme doma in v gosteh. Najboljših osem ekip na skupni lestvici se bo uvrstilo v osmino finala. Moštva od 9. do 24. mesta bodo igrala na dodatnih kvalifikacijah za osmino finala s po eno tekmo doma in v gosteh. Ekipe, ki bodo uvrščene od 25. do 36. mesta, bodo končale evropsko sezono. Novi sistem prinaša tudi več denarja. Vsak izmed 36 klubov bo prejel 18,6 milijona evrov za uvrstitev v skupinski del, zmaga je vredna 2,1 milijona evrov in remi 700.000 evrov.

8 Slovencev bo igralo v ligi prvakov: Benjamin Šeško, Kevin Kampl (oba Leipzig), Jan Oblak (Atletico Madrid), Timi Max Elšnik, Vanja Drkušić (oba Crvena zvezda), Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat (oba Sturm Gradec) in Kenan Bajrić (Slovan Bratislava).

Stavnice največ možnosti za naslov pripisujejo Manchestru Cityju (v sredo bo gostil Inter), ki je angleško prvenstvo začel s štirimi zmagami, norveški stroj za gole Erling Haaland pa je dosegel že devet zadetkov. Naslov prvaka brani Real Madrid, ki na stavnicah kotira na drugem mestu. Madrid, ki bo drevi gostil Stuttgart, je špansko prvenstvo začel s tremi zmagami in dvema remijema v gosteh, zato po petih krogih za Barcelono, ki ima stoodstotni izkupiček, zaostaja že štiri točke. Na igrišču je očitno, da manjkajo poteze upokojenega Tonija Kroosa, saj v igri še ni avtomatizmov. Tekmeci v španski ligi so prepričani, da sodniki pomagajo Realu, saj je kar štiri od petih golov na zadnjih treh tekmah dosegel z enajstmetrovke. Madridčani, ki so se okrepili s francoskim zvezdnikom Kylianom Mbappejem, imajo velike težave s poškodbami, saj manjkajo Bellingham, Camavinga, Tchouameni, Ceballos, Alaba, Ramon, Diaz … »Z vsako tekmo postajam boljši. Vsako tekmo bolje razumem, kaj potrebujejo soigralci, ekipa in trener,« pravi Kylian Mbappe. Stuttgart, ki ima v bundesligi po eno zmago, remi in poraz (deseto mesto), bo v ligi prvakov znova zaigral po 15 letih.

Od današnjih tekem veliko zanimanja vlada za obračun Milana in Liverpoola. Milan je šele v četrtem krogu italijanskega prvenstva dosegel prvo zmago po dveh remijih in porazu. Slab start s serie A je vplival na prodajo vstopnic za drevišnjo tekmo, saj jih je bilo danes neprodanih še 19.000. Liverpool prihaja na San Siro s slabo popotnico, saj je po uvodnih treh zmagah doma nepričakovano izgubil z Nottinghamom. 

Dinamo Zagreb gostuje pri Bayernu

Pari 1. kroga nogometne lige prvakov, jutri ob 18.45: Juventus – Eindhoven, Young Boys –​ Aston Villa, ob 21. uri: Milan – Liverpool, Real Madrid – Stuttgart, Sporting –​ Lille, Bayern – Dinamo Zagreb, sreda ob 18.45: Bologna – Šahtjar Doneck, Sparta Praga – Salzburg, ob 21. uri: Glasgow Celtic – Slovan Bratislava, Manchester City – Inter Milano, PSG – Girona, Brugge – Borussia Dortmund, četrtek ob 18.45: Feyenoord Rotterdam – Bayer Leverkusen, Crvena zvezda – Benfica, ob 21. uri: Monaco – Barcelona, Atalanta – Arsenal, Brest – Sturm, Atletico Madrid – Leipzig.