Na prvih tekmah prvega kroga prenovljene nogometne lige prvakov so favoriti zmagali. Največ dela je imel evropski prvak Reala Madrid, ki je sicer premagal nemškega podprvaka Stuttgart s 3:1, vendar se je zelo mučil. Če v vratih Madridčanov ne bi blestel vratar Thibaut Courtois, bi se znašli v težavah, saj je zbral kar šest vrhunskih posredovanj in bil med najboljšimi igralci tekme. Španci so očitno podcenjevali Nemce, zvezdniki iz zvezne vrste in v napadu so bili neresni v izpolnjevanju obrambnih nalog, na koncu pa slavili s 3:1 na račun individualne kakovosti, potem ko so bili pri izidi 1:1 v velikih težavah. V igri Reala je bilo nekaj več reda, ko je v igro vstopil 39-letni Luka Modrić, ki je iz kota tudi podal za vodstvo z 2:1 (strelec Rudiger v 83. minuti), medtem ko je tretji zadetek dosegel 18-letni Brazilec Endrick v 95. minuti in s tem postal najmlajši strelec Reala v ligi prvakov.

»Še vedno iščemo najboljše rešitve. Nekateri igralci, ki so bili na evropskem prvenstvu, so se ekipi pridružili šele 9. avgusta. Na trenutke nam je šlo dobro, a smo bili v težavah, ko je tekmec prevzel nadzor nad igro. V ligi prvakov sem vodil več kot 200 tekem in ni lahkih zmag, ampak je treba na poti do njih garati, se boriti in trpeti,« je povedal trener Reala Carlo Ancelotti, ki očitno še ni našel rešitev po odhodih Kroosa in Nacha.

Semafor lige prvakov

Prvi krog nogometne lige prvakov: Juventus – Eindhoven 3:1 (2:0), Young Boys - Aston Villa 0:3 (0:2), Milan – Liverpool 1:3 (1:2), Real Madrid – Stuttgart 3:1 (0:0), Sporting - Lille 2:0 (1:0), Bayern - Dinamo Zagreb 9:2 (3:0), danes ob 18.45: Bologna - Šahtjar Doneck, Sparta Praga – Salzburg, ob 21. uri: Glasgow Celtic - Slovan Bratislava, Manchester City - Inter Milano, PSG – Girona, Brugge - Borussia Dortmund, četrtek ob 18.45: Feyenoord Rotterdam - Bayer Leverkusen, Crvena zvezda – Benfica, ob 21. uri: Monaco – Barcelona, Atalanta – Arsenal, Brest – Sturm, Atletico Madrid – Leipzig.

Medtem ko je Milan lahko srečen, da je na domačem stadionu San Siro z Liverpoolom doživel le poraz z 1:3, si je pravo blamažo privoščil Dinamo Zagreb, saj je na gostovanju v Münchnu pri Bayernu izgubil z 2:9, potem ko je na začetku drugega polčasa izid znižal na 2:3. Čeprav je vratar Dinama Nevestić prejel devet zadetkov, je zbrala še deset obramb. Junak zmage Bavarcev je bil Harry Kane, ki je dosegel štiri gole, od tega tri iz enajstmetrovke. »Dober vstop v sezono, kaznovali smo napake tekmeca. Trener je želel, da smo neusmiljeni, zato smo želeli doseči še deseti in enajsti gol. V tem je skrivnost visoke zmage. Zelo sem srečen, da sem prvič dosegel hat-trick iz enajstmetrovk,« je povedal Harry Kane. Na Hrvaškem se je na udaru kritik znašel trener Dinama Sergej Jakirović, ki se je najprej navijačem Dinama opravičil za visok poraz. »Težek večer. Težko je tekmovati z Bayernom, ki je svoj svet in previsoka raven za nas. Na začetku drugega polčasa smo z dvema goloma pokazali, da lahko povzročimo težave tekmecu, a nato je šlo navzdol. Le še tekli smo za njihovimi igralci, ki so hitrejši. Ko smo se ubranili, je žoga spet končala pri Bavarcih, ki so nas preigravali,« je po najtežjem porazu z zgodovini Dinama povedal Sergej Jakirović, ki je bil leta 2020 pet mesecev tudi trener Maribora.