Tudi v Sloveniji smo nedavno doživeli izjemen izid avgusta v pokalni tekmi, ko so Radomlje premagale Zagorje s 14:0, pri čemer so v slovenski prvi ligi na predzadnjem mestu in jih v tem krogu zato lahko Domžale dohitijo. A o tem pozneje. Začelo se bo v soboto z večerno tekmo med Olimpijo in Bravom, vodilnima ekipama na lestvici. Vsega 1,45 visoka stavniška kvota na zmago Olimpije je zgovoren kazalnik, kdo je favorit, seveda pa je mogoče poiskati tudi kakšno stavniško opcijo na strani Brava. Lahko bi prekinili serijo treh tekem brez prejetega zadetka Ljubljančanov, 1,87 na oba gol pa ni zanemarljivih.

V prvi nedeljski tekmi bo Koper gostil Muro, kar bo prav tako obračun enakovrednih, saj Koprčani na lestvici za Prekmurci zaostajajo vsega dve točki. Stavniške kvote 3,20 vreden remi nikogar ne bi presenetil, a dvojni znak v višini 1,78 se vseeno zdi, da pripada gostom. Dario Vizinger ni potreboval veliko, da spominja na sebe nekoč.

Nafta – Maribor bo tekma ekip, ki sta zadnji tekmi obe izgubili v gosteh proti Celju. Lendavčani za gol več, Maribor je bil pa blizu remiju in se v Prekmurje odpravlja priigrat zmago, uteho in točke, ki bi vsaj ohranile tri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Stavniška kvota na mariborsko zmago je pičlih 1,40, za kaj več bo veljalo poseči po alternativah. Prva je stava na zmago gostov z več kot golom razlike, za kar je na voljo 2,01, lahko pa tudi več. A Lendavčani so dokazano sposobni navdiha in zadeti, kar navaja na kombinacijsko stavo, da bo Maribor zmagal in da bodo zadeli tudi gostitelji, kar pa obeta množenje investicije z 2,80.

In še Domžale – Celje, tekma, v kateri je gostitelje pričakovati strjene, medtem ko so gostje, okrepljeni s povratnikom Sešlarjem, izrazito živahnejši. Tudi v tem primeru se zdi hendikep stava na goste legitimna.