Navkljub prepričljivem slavju reškega kluba so v tekmo bolje vstopili gostitelji, ki so v 13. minuti prek Kamerunca Francka Ohandze povedli z najstrožje kazni. A Rečani so še pred iztekom prvega polčasa tekmo prevesili v svojo korist, saj je v 24. minuti z glavo najprej izenačil Mario Gavranović, za vodstvo z 2:1 pa je v 35. minuti s kazenskega strela poskrbel Roman Bezjak.

Slovenski reprezentant je bil znova uspešen v drugem delu, saj je v 61. minuti zabil za 3:1. Sedemindvajsetletni napadalec je na začetku sezone v izvrstni strelski formi, saj je dosegel že svoj šesti prvenstveni zadetek, s čimer se je še utrdil na lestvici najboljših strelcev hrvaškega prvenstva. Hajduk je med žive le pet minut kasneje sicer vrnil Adrian Ismajli, a upanje na preobrat je trajalo le do 79. minute, ko je končni izid, 4:2 za Rijeko, postavil nekdanji član Hajduka Franko Andrijašević.

Hrvaški podprvak je z zmago na Poljudu pred 10.000 gledalci podaljšal niz neporaženosti proti Hajduku, ki traja že neverjetnih 16 tekem oziroma 1615 dni. Splitčani so proti reškemu klubu zmago namreč nazadnje vpisali 21. marca 2012.

Pušnik po porazu napovedal spremembe

Poraz je močno vznemiril navijače dalmatinskega ponosa, saj so varovanci trenerja Marijana Pušnika v prejšnjem krogu izgubili tudi proti največjemu tekmecu Dinamu iz Zagreba, ki je bil boljši s kar 4:0. »Prav veliko nimam za povedati. Veliko je bilo napak v obrambi in na individualni ravni,« je po tekmi novinarjem priznal Marijan Pušnik in napovedal, da se po remiju in treh porazih v moštvu v naslednjih dneh obetajo korenite spremembe. »So v ekipi igralci, ki si ne zaslužijo igrati za Hajduk? Da in ne. Z direktorjem bova povlekla nekaj potez in nekateri igralci bodo težko še dobili priložnost,« je dejal Korošec in se obenem opravičil navijačem za slabo predstavo. »Jaz sem sestavil ekipo, zato se jim opravičujem za poraz. Vseeno pa se mi zdi neresno, da se nas primerja z Dinamom in Rijeko.«

Kek: Zmaga je več kot zaslužena

Če je Hajduk po drugem prvenstvenem porazu zdrsnil na četrto mesto, so se Rečani po zmagi zavihteli na prvo, kjer imajo enako število točk kot Dinamo (16), a boljšo gol razliko. »Zasluženo smo zmagali, čestitke igralcem,« zadovoljstva po uspehu ni skrival Pušnikov rojak in stanovski kolega na klopi Rijeke Matjaž Kek. »Sedaj že serijsko dobivamo tekme na Poljudu, kar pa nikakor ni lahko. Vedeli smo, kako se je treba odzvati, čeprav nam je v nekaterih trenutkih tekme nekoliko popustila zbranost. Vseeno je zmaga več kot zaslužena,« je še dejal nekdanji selektor Slovenije, ki predstave Splitčanov ni želel komentirati, jim je pa zato zaželel veliko sreče v kvalifikacijah za evropsko ligo, kjer jih v četrtek čaka povratni dvoboj z Maccabijem iz Tel Aviva. Prva tekma v Izraelu se je končala z zmago gostiteljev z 2:1.