Ste finančno že nad vodo?

Nekaj je še zaostalih obveznosti, ampak stanje nadziramo in posle normalno peljemo naprej. Tudi v minulem poletju smo skladno z dogovori poravnali nekaj dolgov in najbolj kritično obdobje je za nami.

Se vam vseeno obeta še kakšno težko pogajanje?

Niti ne, kajti že v osnovi smo poslovanje tako zastavili, da smo se z upniki dogovorili o poplačilu dolga. In ker se dogovorov držimo, ni nad nami nobene grožnje, ki bi nas lahko ponovno odpeljala na rob stečaja.

Kaj pa prestop Elekeja v Olimpijo, je še odprt kakšen dodaten zahtevek njegovega nekdanjega menedžerja Dal Cina?

Mislim, da je vse jasno. Bilo smo pošteni v tej zgodbi. Če bi bilo tako, kot so si zamislili v družini Dal Cin, ki je bila tako ali drugače v zgodbo vpletena od začetka, bi bil klub v tem trenutku v stečaju. Franco Dal Cin je skupaj s prejšnjim predsednikom Robertom Vrtovcem v Novo Gorico pripeljal Parmo in začeli so se kopičiti neporavnani računi. Zadeva se je zapeljala v nepravo smer, katere posledica je bil nastanek 1,850.000 evrov velike luknje, ki je, kot smo pozneje preverili, Parma ne bi nikoli zakrpala. Zadeve so bile nejasne in niso bile podkrepljene z ustreznimi dokumenti in klub je bil zrel za stečaj. Dal Cinu zato predlagam, naj še naprej opravlja svoje delo, mi bomo svoje.

Koliko pa želi iztržiti za Elekeja?

Kot ste morda že slišali ali prebrali: prepričan je, da mu pripada 50 odstotkov od prodaje. Seveda ima vsak človek pravico razmišljati po svoje, ampak dejstvo je, da kluba ne peljemo več tako, kot so ga oni, v smislu rekla-kazala, in z gostilniškimi pogovori. Zadeve morajo biti transparentne in v skladu z zakonodajo in pravili Fife, ki ne dovoljujejo lastništva tretjih oseb nad igralci, kar vedo tudi Dal Cinovi. Še enkrat bom ponovil: vse, kar smo naredili in delamo, je v smeri zaščite kluba. Medtem ko nam drugod po Sloveniji priznavajo to, kar smo naredili, je na Goriškem še vedno kar nekaj takih, ki rovarijo proti nam, iščejo dlako v jajcu in si želijo, da bi klub propadel. Nihče ga ne bo prodal za nekaj tisočakov in to naj bo opozorilo za prejšnje, sedanje in bodoče generacije!

Ste lahko še bolj konkretni?

Nova Gorica je majhna in za točilnimi pulti se govori marsikaj. Dejstvo je, da nas je Parma pripeljala na rob propada. Ampak želim si, da ne bi več toliko gledali v preteklost, saj smo jo počistili in postavili nove temelje. Potrebujemo ljudi, ki bodo pomagali, tisti, ki imajo drugačne namene, se morajo umakniti. Klub je v preteklosti dal kruh številnim igralcem, trenerjem, klubskim delavcem in ti ljudje so si lahko privoščili malo višji standard, kupili so si avtomobile in hodili po nakupih. Sploh to velja za nekatere nekdanje igralce, ki so danes kvazimenedžerji in funkcionarji in so še nedavno razmišljali o tem, kako bi ga prodali za nekaj deset tisoč evrov. Klub bi morali spoštovati, nimajo pravice pljuvati po njem.

Vseeno še ena pereča tema iz bližnje preteklosti: v javnost so pred časom prišle informacije o zaslužkih nekdanjega predsednika Roberta Vrtovca.

Vsaka pogodba je bila individualna. On jo je imel kot svetovalec in ne kot predsednik. Odločil se je pač tako, kot se je, in pravzaprav niti ni pomembno, koliko je zaslužil, ampak kako je klub vodil. Vemo, kam so nas pripeljali takratni cilji in želje, vemo tudi, zakaj smo prišli, kamor smo prišli. Čas je, da stvari pridejo na svoje mesto in v ta namen imamo v klubu tudi revizijo, ki sicer sovpada z medijskim blatenjem družine Dal Cin kluba in mene osebno. Dokazali bomo svoj prav in posledično bo to za seboj potegnilo marsikaj

Številke torej ostajajo skrivnost?

Zaslužki so bili predmet pogodb, tu nimamo kaj. Bolj boli dejstvo, da takrat nogometaši celih 14 mesecev niso dobili plače, medtem ko so si jo nekateri izplačevali. Celo zadnji dan pred odstopom so si izplačali zadnji evro z računa, in ko smo šli na tekmo dodatnih kvalifikacij v Kidričevo, nismo imeli niti za avtobus. Klub je tonil v stečaj in nekateri, ki so aktivni v še enem nogometnem klubu, ki deluje v Novi Gorici, bi bili takrat in tudi danes tega zelo veseli. Ponosni smo, da je ND Gorica preživel: 70 let tradicije in zgodovine je nemogoče izbrisati.