Slovenski derbi v ligi prvakov v Madridu se je sanjsko začel za napadalca Leipziga Benjamina Šeška, saj je Jana Oblaka v golu Atletica premagal že po štirih minutah. Slovenski reprezentančni napadalec je izvedel šolski protinapad, ko je žogo vodil 50 metrov. Strel Openda je Oblak še odbil, nakar je Šeško žogo z glavo poslal v prazno mrežo. V izjemno bojeviti tekmi (7 rumenih kartonov) je Atleticu uspel popoln preobrat v režiji najboljšega igralca tekme Griezmanna (gol in podaja). Madridčani so premoč (streli 21:7, v okvir gola 5:4) kronali z golom preko branilca Giezmana v 90. minuti. Oblak in Šeško, ki je igral do 69. minute in bil med najboljšimi v vrstah Leipziga, sta se po koncu tekme prijateljsko objela na igrišču.

»Osemdeset odstotkov tekme smo imeli dogajanje pod nadzorom. Nismo uspeli zaustaviti protinapada tekmeca, ki mu je prinesel vodilni gol. V tem elementu so bili zelo dobri, a smo jih v nadaljevanju tekme ustavili. Več smo igrali na polovici tekmeca, imeli štiri velike priložnosti, a koncu smo vendarle zadeli,« je povedal trener Atletica Diego Simeone. »Razočarani smo, ker smo točko izgubili na koncu tekme. V ekipi smo imeli pet igralcev, ki so bili stari 21 let ali manj. Ko smo delali napake, smo izgubili samozavest, medtem ko je Atletico ob pomoči navijačev uveljavil izkušnje. V ligi prvakov odločajo malenkosti. Morali bi bolje izkoristi prostor, ki se nam je odpiral in bili bolj samozavestni, še zlasti potem ko smo povedli z 1:0,« je menil trener Leipziga Marco Rose.

​Elšnik igral na levem boku v obrambi

Crvena zvezda je doživela poraz na Marakani proti Benfici, potem ko sta gola za Portugalce v prvem polčasu dosegla turška reprezentanta Akturkoglu in Kocku. Slovenski reprezentant Timi Max Elšnik je odigral celo tekmo in bil med najboljšimi pri rdeče-belih, medtem ko je bil tudi Vanja Drkušić predviden za prvo enajsterico, a se je poškodoval na zadnjem treningu.

»Vse smo zapravili v prvih 25 minutah, ko smo izgubili osredotočenost in zbranost. Žoge smo podarjali v nevarni coni, tekmec pa bl je tako kakovosten, da je to kaznoval. Drugi polčas smo igrali dobro, imeli priložnosti, a žoga ni hotela v gol. Imam občutek, da bi lahko iztržili več, a krivi smo sami, saj smo slabo vstopili v tekmo,« je beograjskim novinarjem po tekmi povedal vezist Timi Max Elšnik. Po poškodba bočnega branilca Mimovića v prvem polčasu je zaigral na levi strani v obrambi, v napadu pa je izvajal vse kote in proste strele ter začel akcijo gol za zadetek Beograjčanov v zaključku tekme. »Manjka nam bočnih branilcev. Vprašali smo me, če lahko zaigram na položaju levega bočnega branilca in nalogo sem sprejel. Imel sem enega dobrega trenerja (Albert Riera, op. p.), ki me je naučil, da lahko igram na vseh položajih. V praksi to pomeni drugačno gibanje in tek. Menim, da sem dobro opravil nalogo. Bolje se počutim v sredini igrišča, a sem se žrtvoval za ekipo,« je bil po tradiciji zgovoren Elšnik.

Poraz Barcelone v Monacu

Sturm slovenskih reprezentantov Jona Gorenca Stankovića in Tomija Horvata je izgubil z 1:2 v Franciji na gostovanju pri Brestu, ki prvič v 121-letni zgodovini kluba igra v evropskem tekmovanju. Barcelona je nepričakovano izgubila na gostovanju pri Monacu z 1:2, potem ko je bil že v deseti minuti zaradi prekrška v vlogi zadnjega igralca obrambe izključen Garcia. Čeprav so imeli Katalonci igralca manj, je Yamal izid celo izenačil na 1:1, drugega vodstva Monaca pa niso uspeli nevtralizirati. Atalanta je remizirala 0:0 z Aresnalom, potem ko je zapravila enajstmetrovko.