Stanje igrišč v obetajočem se vikendaškem krogu prve slovenske nogometne lige bo pomembno, kajti vprašanje je, do katere mere se bodo osušila, mehkejše podlage pa dajejo prednost korpulentnejšim nogometašem. Skozi ta zorni kot se zdi Mura, ki bo v prvi sobotni tekmi gostila prijetno presenetljivo Primorje, v prednosti. A Mura je v težkem položaju. Šlo bo za prvo tekmo, ki jo bo vodil Oskar Drobne, pri čemer je širše nogometno občestvo ob brezskrupulozni politiki novega glavnega financerja na strani odstopljenega prejšnjega trenerja Tončija Žlogarja. In Muri bržkone ne želi vse najboljše. A Mura še vedno ima potencial, da to tekmo dobi, kvota v višini 1,95 na takšno stavo pa tudi ni najnižja.

Igrišče v Domžalah, kjer se bo odigrala tekma med Radomljami in Olimpijo, spada med boljše, kar je šteti v prid gostov, sicer najboljše ekipe dosedanjega dela, od katere se pričakuje zmago za stavniško kvoto 1,55. A lahko bi Radomlje zadele, kar pa v kombinaciji s prvim obeta množenje s 3,30.

V prvi nedeljski tekmi bo Bravo gostil Domžale, ki so se v zadnjih dneh mrzlično krepile in bi jim lahko v tej tekmi uspelo vsaj zadeti gol, kar ob golu njihovih gostiteljev navaja na stavo »oba gol«, ki obeta množenje investicije z 1,80.

Enaka je tudi osnovna stavniška ideja v primeru tekme med Celjem in Nafto, pri čemer je kvota bistveno višja, in sicer 2,90. Lendavska mednarodna kombinacija mladcev deluje vse bolj posrečeno in simpatično, njihova zmaga nad Domžalami pa je dala vtis, da se te čase pri igranju nogometa redko kdo pri nas tako zabava, kot se zmorejo Lendavčani.

In še Maribor – Koper, tekma, v katero se Mariborčani po zadnjih kupčijah z igralci podajajo v stanju, ki bi bilo normalno kvečjemu za začetek avgusta, ne pa sedaj, ko je prvenstvo že v polnem teku. Na drugi strani Koper deluje vzpostavljeno. Kot da je vredno poskusiti z 2,00 visokim dvojnim znakom na Koper?