Janez Vohar, ustanovitelj in direktor podjetja, je svojo poslovno pot v gradbeni dejavnosti začel pred več kot štirimi desetletji. Njegova predanost, znanje in izkušnje so bili ključni pri ustanovitvi podjetja Hidrokop leta 2012. Z dolgoletnim delom pri raznovrstnih gradbenih projektih je vzpostavil trdne odnose s poslovnimi partnerji ter pridobil zaupanje naročnikov. Podjetje, ki se od svojih začetkov hitro razvija, danes zaposluje vrhunsko ekipo kompetentnega kadra in razpolaga s sodobno in raznoliko gradbeno mehanizacijo ter voznim parkom. Osredotočenost na kakovostno izvedbo storitev, kjer sta strokovnost in zanesljivost ključni vrednoti, potrjuje njihovo dolgoletno sodelovanje z uglednimi partnerji, kot so Wienerberger, Komunalno podjetje Ormož in podjetja Skupine Pomgrad.

{MEDIA_POSITION}ArticleEmbed-688728{/MEDIA_POSITION}

Strokovnjaki za sanacijo plazov in rušenje objektov

Ena ključnih konkurenčnih prednosti podjetja Hidrokop je specializacija na področju sanacije plazov, kjer je prepoznano kot eno izmed najboljših v državi. Poleg tega so močan izvajalec pri rudarskih delih v glinokopih, gradnji raznih inženirskih objektov, rušenju objektov ter cestnem prevozu razsutega tovora. Njihova tehnična opremljenost in izkušena ekipa zaposlenih omogočata izvedbo zahtevnih projektov v najkrajšem možnem času. Podjetje izvaja projekte večinoma na območju severovzhodne Slovenije (Prekmurje in Štajerska), kjer zaradi dobrega poznavanja lokalnih specifičnosti in potreb pomembno prispeva k razvoju regije.

V zadnjih letih je podjetje naredilo pomembne korake v smeri trajnostnega razvoja, saj so razširili dejavnost na predelavo nenevarnih gradbenih odpadkov. Gradbeništvo je namreč panoga, ki pomembno vpliva na okolje ne samo zaradi izkoriščanja naravnih virov, temveč tudi zaradi povzročanja odpadkov pri rušenju objektov. Trajnostni pristop s ponovno uporabo sekundarnih (recikliranih) materialov je postal ključni del poslovne strategije podjetja, s čimer podjetje prispeva k varovanju okolja in odgovorni rabi virov v gradbeni industriji.

Direktor Janez Vohar opiše uspeh podjetja: »Z rednim vzdrževanjem voznega in strojnega parka ter odlično ekipo zaposlenih izvajamo gradbeno in prevozniško dejavnost. S trdim delom in z odgovornim ravnanjem do zaposlenih, poslovnih partnerjev ter do širšega okolja utrjujemo položaj podjetja na dolgi rok. Moje več kot 40-letne izkušnje pa tudi nekaj pomenijo.« Vohar ocenjuje, da jim je vse navedeno omogočilo hitrejšo rast v primerjavi s konkurenco in doseganje skoraj 118.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega v lanskem letu.

Družinske vrednote in prihodnost

Hidrokop je družinsko podjetje, saj oba otroka Janeza Voharja aktivno sodelujeta pri poslovanju in vse bolj prevzemata vodilne vloge. Sin vodi operativne projekte in skrbi za izvajanje del na gradbiščih, medtem ko hči prispeva k strateškemu razvoju podjetja. Skupaj s predano ekipo zaposlenih podjetje ohranja visoko raven izvedbe projektov ter nenehno razvija nove priložnosti za rast. S svojo zavezanostjo trajnosti, zanesljivosti in kakovosti dela Hidrokop utrjuje svoj položaj kot pomembno podjetje na področju nizkih gradenj in prevoznih storitev v severovzhodni Sloveniji in je pripravljeno na nove izzive v prihodnosti. 

Hidrokop na kratko

Sedež: Murska Sobota

Direktor: Janez Vohar

Prihodki leta 2023: 2,811 milijona evrov

Indeks rasti 2018–2023: 278

Število zaposlenih 2023: 15

Dodana vrednost na zaposlenega 2023: 117.884 evrov